Asia Experience 2017 - Japan

September 2017

Van 23 t/m 30 september 2017.
Japan biedt een bijzondere mix van moderne technologie, traditie en nieuwe subculturen. Het is het land van sake, sushi en sumoworstelaars, maar ook het land van de keizer, manga strips, moderne technologie en robots. Grote metropoolregio’s worden afgewisseld met indrukwekkende natuur en een bijzondere cultuur. Ook zo benieuwd naar één van de meest fascinerende landen in de wereld? En overweegt u zaken te gaan doen in Japan? Dan is deelname aan de ‘VoyEdge Asia Experience’ naar Japan een unieke manier om samen met gelijkgestemde ondernemers inspiratie, energie, inzichten en waardevolle contacten op te doen in deze bijzondere wereld. We starten in Osaka en Kyoto en reizen vervolgens via Nagoya naar de metropool Tokio.

Ontwikkelingen op het gebied van technologie, business modellen en onze maatschappij gaan tegenwoordig heel snel. Het biedt een flinke uitdaging om uw bedrijf binnen dit veranderende speelveld naar de volgende fase te helpen. Het brengt vragen en valkuilen met zich mee op het gebied van strategie, financiering, uitvoering, uw mensen, uw management team en uw eigen rol. Bovendien maakt de drukte van alle dag het soms lastig om goed bij deze groei-uitdagingen stil te staan. 

Een inspiratiereis is de ideale manier om in korte tijd inspiratie, inzichten, contacten en praktische handvatten op te doen voor de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Tevens biedt deze reis u de mogelijkheid een concrete start te maken met uw plannen voor Japan en Azieë. Meegaan op reis dwingt u om afstand te nemen van de dagelijkse praktijk en stimuleert outside the box-denken. Uw reisgenoten zijn daarbij een bron van inspiratie en blijven dat vaak ook na thuiskomst. Een week werken aan uw bedrijf dus, i.p.v. in uw bedrijf.

Waarom Japan?
We gaan een volle week kennismaken met innovatie en ondernemerschap in het moderne Japan, als ook met de eeuwenoude cultuur en de hypermoderne (en in onze Westerse ogen vaak bizarre) subculturen. Want welke technologische ontwikkelingen vinden er plaats in Japan en welke impact gaan die hebben op uw bedrijf hier in Nederland? Hoe zijn ondernemers en bedrijven in Japan bezig met het uitwerken van nieuwe business modellen? En hoe passen deze bedrijven zich aan, aan de steeds sneller veranderende wereld en mondiale ontwikkelingen? En last but not least, hoe kunt u zelf voet aan de grond krijgen in Japan?
Japan wordt door de grote vergrijzing vaak gezien als een voorbeeld voor Nederland als het gaat om zaken als gezondheidszorg. Daarnaast blijft het land voorop lopen met haar productie technologieën en high-tech ontwikkelingen. Het eerste kwartaal van 2017 heeft Japan een hoger dan verwachte economische groei mee gemaakt en voorzichtig klinken er geluiden dat de “Abenomics”, zoals het economisch beleid van premier Shinzo Abe wordt genoemd, begint te werken om het land verder uit de recessie te helpen. En in 2020 vinden de Olympische (Zomer) Spelen plaats in Japan. Ook dit biedt traditioneel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.  

Voor wie?
Deze reis is bedoeld voor (MKB) ondernemers, die zich eventueel orienteren op zaken doen in Japan. De sector waarin u zich bevindt maakt daarbij niet uit: we streven juist naar een mix van sectoren binnen de groep.

Geïnteresseerd?
Heeft u nog specifieke vragen of wilt u graag meer informatie (bv over het programma) ontvangen, neem dan contact op met Rosalie Urselmann op 06 2498 0427, via e-mail op info@voyedge.nl of via het contactformulier op onze website. 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN