Rabobank IJsseldelta - Japan

Waarom Japan?
Japan biedt een bijzondere mix van moderne technologie, traditie en nieuwe subculturen. Het is het land van sake, sushi en sumoworstelaars, maar ook het land van metropolen, moderne technologie en robots. In Japan kun je kennis en inspiratie opdoen over managementfilosifieen zoals Kaizen en leer je wat Japanners verstaan onder dienstverlening. De groepsgerichte cultuur met veel aandacht voor respect, hiërarchie en consensus, is een eye-opener gelet op onze cultuur waarin individualisme, creativiteit en assertiviteit veel belangrijker zijn. 

Waarom een inspiratiereis?
Rabobank IJsseldelta wil ondernemers in haar regio helpen bij het realiseren van hun ambities. Niet alleen als bankier, maar ook als betrokken partner bij de economische groei, welvaart en welzijn in de regio. Voor Rabobank IJsseldelta is internationalisering een belangrijk thema. De bank initieert daarom met regelmaat zakelijke inspiratiereizen voor haar (groot)zakelijke klanten en relaties. Op deze manier kunnen de ondernemers - samen met ambitieuze collega-ondernemers uit de regio - inspiratie, inzichten en internationale contacten opdoen voor het verder groeien van hun bedrijf (en daarmee ook de werkgelegenheid in de regio verder stimuleren). 

Programma
Het programma was afgestemd op de thema's die voor de regio Zwolle relevant zijn, als ook de wensen van de individuele deelnemers. We maakten kennis met verschillende soorten bedrijven waarbij grote Japanse namen zoals Toyota en Fujitsu niet ontbraken. Vanzelfsprekend hebben we ook collega-ondernemers ontmoet en Nederlanders die in grote Europese bedrijven in Japan werken. Ook hebben een aantal Zwolse bedrijven de kans gekregen om hun bedrijf te presenteren voor Japanse bedrijven en ondernemers. 

Resultaat
De groep heeft een goed beeld gekregen van de ontwikkelingen, business cultuur en kansen in Japan.  Bovendien was de reis een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en het onderlinge netwerk verder te versterken. Ook hebben de deelnemers relevante relaties ontmoet om samenwerkingen verder mee vorm te geven. 

Lees meer over ons lessen uit Japan in onze blog

 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN