Prowareness - Silicon Valley

mei 2016

Met IT executives uit diverse sectoren gingen we op pad en op zoek naar ontwikkelingen in software development, hoe IT en de business op elkaar af te stemmen, en groeien "the hacker way". Alle elementen van de responsive enterprise, zoals gedefinieerd door Prowareness, kwamen voorbij.

Waarom Silicon Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. Er starten relatief veel meer bedrijven dan in Nederland en bovendien groeien er veel meer door tot een succesvol (groot) bedrijf. Dat heeft te maken met een combinatie van factoren zoals leiderschap, falen zien als leermoment en een krachtig ecosysteem van kennisinstellingen, MKB en grote gevestigde bedrijven, financiers en incubators, die allemaal samenwerken aan nieuwe groei en innovatie. 

Waarom een innovatiereis?
De wereld verandert momenteel zo snel, dat je als bedrijf onmogelijk bij kunt blijven als je alleen je blik intern gericht hebt. Naar buiten kijken, nieuwe inzichten en ideeën opdoen, ervaringen uitwisselen met (con)-collega's uit andere bedrijven en regio's in de wereld: onmisbare zaken als je wilt begrijpen welke impact ontwikkelingen gaan hebben op jouw bedrijf en markt.

Programma
We spraken diverse software bedrijven zoals Github, IBM Blue Mix en Cisco, en devops frontrunners zoals Atlassian. We kregen pitches van startups in de cloud hoek, spraken VCs, bezochten technologie gigant Google en hadden een workshop over de Employee of the Future en volgden een college op Stanford University. Doordat diverse deelnemers uit de financiële sector kwamen, hebben we tevens enkele fintech gerelateerde bezoeken toegevoegd. En niet te vergeten een stukje cultuur onderdompeling middels een bezoek aan de San Francisco Giants.

Resultaat
Elke deelnemer heeft de opgedane inzichten toegepast en gedeeld binnen zijn eigen bedrijf/organisatie. Lees tevens deze leuke blog over de reis van één van de deelnemers: René Frijters, CEO van Knab.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN