Boom Uitgevers - Silicon Valley

juni 2016

Recent won deze non-fictie uitgeverij nog een Innovatie Award (LOF prijs van het MVW - Nederlandse Uitgeversbond). Indrukwekkend om te zien hoe Boom Uitgevers voorop loopt in een branche die zwaar aan disruptie onderhevig is. In juli organiseerden we voor een twee-koppige directie van Boom Uitgevers Amsterdam een kort doch intensief programma in Silicon Valley. "We zoeken juist inspiratie uit heel onverwachte hoek" was o.a. de opdracht die we mee kregen. 

Waarom Silicon Valley?
Veel van de bedrijven en technologieën die disruptie veroorzaken in diverse sectoren, zoals de uitgeverij wereld, vinden hun oorsprong in Silicon Valley. Een bezoek aan deze regio biedt telkens weer een bijzonder doorkijkje naar de toekomst, die sneller dan je denkt ook ons bereikt. Zowel op het gebied van (technologische en organisatorische) innovatie en nieuwe business modellen, zijn hier legio voobeelden te vinden.

Waarom een innovatiereis?
De wereld verandert momenteel zo snel, dat je als bedrijf onmogelijk bij kunt blijven als je alleen je blik intern gericht hebt. Naar buiten kijken, nieuwe inzichten en ideeën opdoen, ervaringen uitwisselen met (con)-collega's uit andere bedrijven en regio's in de wereld: onmisbare zaken als je wilt begrijpen welke impact ontwikkelingen gaan hebben op je bedrijf en markt.

Programma
Het programma bood een veelheid aan perspectieven, met bv. ontmoetingen met de man binnen Apple de kiosk app runt en zicht heeft op de visie van Apple op de uitgeverij wereld, een bezoek aan een Edtech Innovation Lab/incubator, een bedrijf dat API platform nieuwe stijl biedt, een startup met een innovatietool, en diverse andere meetings.

Resultaat
Boom Uitgevers Amsterdam heeft de opgedane inzichten gebruikt om haar eigen strategie verder aan te scherpen.

 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN