Innovation Industries - Silicon Valley

juni 2010

Waarom Silicon Valley?
Voor inzicht in de laatste innovaties op mediagebied is Silicon Valley de bestemming om te bezoeken. De Valley is het thuisfront van bedrijven als Google, Yahoo, Facebook, Twitter en dagelijks komen er nieuwe media start-ups bij. Een belangrijke succesfactor van de media innovatie in Silicon Valley is de nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, onderzoeksinstituten en Stanford University.

Waarom een studiereis?
Opdrachtgever voor deze reis was Innovation Industries; een nieuw media innovatie centrum in Almere dat opereert op de grens van bedrijfsleven, wetenschap en venture capital. Deelnemers waren professionals werkzaam in media- en entertainment, social media en internet marketing, vertegenwoordigers van de gemeente Almere, Kennisstad Alemer, onderzoekers van de NHTV en het management van Innovation Industries.

Programma
VoyEdge ontwikkelde en begeleidde een gevarieerd programma met bezoeken aan bedrijven, incubators en kennisinstellingen op het gebied van media innovatie.

Resultaat
De reis leverde naast waardevolle kennis, inspiratie en contacten op het gebied van media innovatie, ook een versteviging op van de relaties tussen Innovation Industries, bedrijfsleven, onderzoekers en de gemeente Almere. Deze beide factoren vormden de basis voor het plan van aanpak om tot een vruchtbare media-innovatie hub te komen in Almere, als onderdeel van het zogenoemde 'greater Amsterdam area'.

Meer informatie over de studiereis en de ontwikkeling van de media-innovatie hub leest u in Management Team.

Deelnemer en ondernemer Martijn Arts heeft op basis van deze studiereis een artikel geschreven over de 10 voorwaarden voor succesvol ondernemen in Frankwatching.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN