Vice-Voorzitters Universiteiten - Zürich en Lausanne

januari 2010

Waarom Zwitserland?
Universiteiten in Zwitserland staan bekend als de beste ter wereld. Bovendien blinken de Zwitserse universiteiten uit als het gaat om de valorisatie en commercialisering van onderzoek.

Waarom een studiereis?
Vandaar dat VoyEdge voor de vice-voorzitters van de Nederlandse universiteiten een werkmissie ontwikkelde en begeleidde naar Zwitserland. De vice-voorzitters zijn binnen het college van bestuur van universiteiten verantwoordelijk voor o.a. de financiën, bedrijfsvoering, HRM, ICT en huisvesting van universiteiten.

Programma
VoyEdge heeft een programma georganiseerd waarbij de bestuurders de ETH Zürich University (Eidgenössissche Technische Hochschule Zürich) en EPFL University (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) bezochten. Daar ontmoetten zij hun evenknie en wisselden ze best practices uit. Ook bezochten de bestuurders organisaties gelieerd aan de universitaire wereld, zoals PSE (Parc Scientifique in Lausanne) en Venture Lab, een initiatief om high-tech start-ups te ondersteunen. Tevens heeft VoyEdge een diner georganiseerd met Nederlanders in Lausanne verbonden aan Nederlandse of Zwitserse universiteiten, hetzij als hoogleraar, wetenschapper of alumni.

Resultaat
De werkmissie leverde de bestuursleden inzicht op in Zwitserse ontwikkelingen en best practices. Bovendien bood de reis de kans om uitgebreid met elkaar te bezien hoe deze geleerde lessen in het Nederlandse systeem toegepast kunnen worden.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN