Inspiration for Growth - Silicon Valley

september 2013

Waarom Silicon Valley?
In Silicon Valley groeien bedrijven vaker en sneller door dan in Nederland. Dat heeft te maken met een combinatie van factoren. Zo zijn ondernemers erg ambitieus en minder bang om fouten te maken. Bovendien is Silicon Valley een omgeving die ondernemerschap ademt. Kennisinstellingen, grote gevestigde bedrijven, MKB bedrijven, start-ups, venture capitalists, angel investors, incubators, advocaten en juristen. Zij werken allemaal samen aan innovaties en groei. Een week kennismaken met deze inspirerende en innovatieve bedrijven, organisaties en personen leidt bij Nederlandse ondernemers onverminderd tot nieuwe inzichten en energie om aan de groei van hun bedrijf te werken.

Waarom een inspiratiereis?
Een bedrijf laten groeien is een enorme uitdaging. Het brengt vragen en valkuilen met zich mee op het gebied van strategie, financiering, uitvoering, medewerkers en de rol van de ondernemer zelf. Bovendien maakt de drukte van alle dag het een ondernemer soms lastig om goed bij deze groeiuitdagingen stil te staan.

Een inspiratiereis naar Silicon Valley is voor ondernemers de ideale manier om inspiratie, inzichten, contacten en praktische handvatten op te doen voor de groei van hun bedrijf. Meegaan op reis daagt ondernemers tevens uit om afstand te nemen van de dagelijkse praktijk, stimuleert outside de box-denken en dompelt ze onder in het meest ambitieuze ondernemersklimaat ter wereld.

Programma
Het programma startte in Nederland met het delen van groeiambities en uitdagingen. In Silicon Valley bestond het programma uit ontmoetingen met (seriële) ondernemers in diverse groeifases zoals Cooliris, Nest GSV, Netoptics, Totango en Google. Daarnaast ontving de groep een groei workshop van een professor aan Stanford University en een lezing over technologische ontwikkelingen aan Singularity University. Bovendien begeleidde VoyEdge reflectiesessies waarin de ondernemers met elkaar stilstonden bij de opgedane inzichten, onderlinge ervaringen uitwisselden en elkaar adviseerden over de groei van hun bedrijf.

Resultaat
Een impressie van het resultaat voor individuele deelnemers (zie daarnaast onze testimonials):

"Net terug van de reis en kan niet anders zeggen dat het elke euro/dollar waard is. Het was een fantastische mix tussen start-ups, gevestigde grotere bedrijven en universitaire instellingen. Na een week is je echt duidelijk waarom Silicon Valley zo'n speciaal ecosysteem is wat nauwelijks gekopieerd kan worden. En daarmee bedoel ik dat je het 'voelt' tot diep in je eigen haarvaten. Mooie ervaring waar je energiek en geïnspireerd van terug komt." 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN