Economic Board Utrecht - Londen

juni 2014

Waarom Londen?
Londen is Europa's grootste techhub, waarbij Londen zich onderscheidt van andere Europese clusters vanwege de strategische locatie, toegang tot talent en met name financiering. Overheid, kennisinstellingen, intermediaire organisaties en bedrijfsleven voeren een gerichte strategie om deze ontwikkeling verder te stimuleren. 

Waarom een werkmissie?
In Londen zijn veel interessante voorbeelden te vinden van publiek-private samenwerkingsvormen en innovatieve financieringsconstructies als wel de 'lessons learned' op dit gebied. Bovendien is Londen vanwege de succesvolle groei van het ecosysteem en de nabijheid t.o.v. de regio Utrecht een interessante partner om mee samen te werken en hierdoor een extra impuls te geven aan de economische groei van beide regio's.

Programma
In minder dan 48 uur tijd werden er bezoeken gebracht aan Google Campus London, IDEALondon, Level39, Greater London Authority, Imperial Innovations, Big Society Capital, Impact Hub Westminster en de UK Green investment bank. Daarnaast was er een informeel diner met Nederlanders die actief zijn in het Londonse innovatie ecosysteem.

Resultaat
Gedurende de twee dagen heeft de delegatie inzichten opgedaan t.a.v. succesvolle publiek-private partnerships en innovatieve financieringsconstructies. Daarnaast zijn de onderlinge banden versterkt. In een follow-up bijeenkomst worden de inzichten met elkaar vertaald naar acties.

Lees meer over de werkmissie in de blog van Lex van Teeffelen, professor aan de HU Business School Utrecht.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN