Nintes - Silicon Valley

juni 2016

Samen met dit netwerk voor talentvolle toekomstige bestuurders, mochten we deze innovatiereis organiseren. Met managers uit heel diverse sectoren gedachten vormen over toekomstige ontwikkelingen die grote invloed hebben op het speelveld waarin zij en hun organisatie opereren. Gericht op nieuwe technologie, innovatie en ondernemerschap.  

Waarom Silicon Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. Er starten relatief veel meer bedrijven dan in Nederland en bovendien groeien er veel meer door tot een succesvol (groot) bedrijf. Dat heeft te maken met een combinatie van factoren zoals leiderschap, falen zien als leermoment en een krachtig ecosysteem van kennisinstellingen, MKB en grote gevestigde bedrijven, financiers en incubators, die allemaal samenwerken aan nieuwe groei en innovatie. 

Waarom een innovatiereis?
De wereld verandert momenteel zo snel, dat je als bedrijf onmogelijk bij kunt blijven als je alleen je blik intern gericht hebt. Naar buiten kijken, nieuwe inzichten en ideeën opdoen, ervaringen uitwisselen met (con)-collega's uit andere bedrijven en regio's in de wereld: onmisbare zaken als je wilt begrijpen welke impact ontwikkelingen gaan hebben op jouw bedrijf en markt.

Programma
We hebben een groot aantal bedrijven bezocht. Grote namen als Tesla en Pivotal Labs, maar ook startups in heel diverse hoeken, een VC, een angel investor, een incubator, ervaringen uitgewisseld met innovatie experts, Singularity University bezocht en nog vele anderen. En uiteraard hebben we de San Francisco Giants zien spelen.

Resultaat
Elke deelnemer heeft de opgedane inzichten toegepast en gedeeld binnen zijn eigen bedrijf/organisatie. Binnen het Nintes netwerk wordt de input tevens mee genomen in de organisatie van toekomstige experiences.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN