Rabobank IJsseldelta - New York en Boston

oktober 2016

Een inspiratiereis naar wereldstad New York en kenniscentrum Boston.   

Waarom New York en Boston?
De economie van New York City is de grootste regionale economie van de Verenigde Staten. New York heeft een zeer gediversifieerde economie, een kracht die haar de afgelopen jaren steeds door de verschillende (mondiale) crisissen heeft geholpen. De economie in New York ontwikkelt zich steeds meer van een financieel gedreven naar een creatief gedreven economie. 
Boston is de zesde economie van de VS. De stad wordt gezien als een intellectueel en medisch centrum vanwege het onderwijs en onderzoek dat op meer dan 100 universiteiten en scholen in de omgeving plaatsvindt (denk aan Harvard en het Massachusetts Institute of Technology).

Waarom een inspiratiereis?
Voor Rabobank IJsseldelta is internationalisering een belangrijk thema. Rabobank IJsseldelta initieert daarom met regelmaat zakelijke inspiratiereizen voor haar (groot)zakelijke klanten en relaties. Op deze manier kunnen de ondernemers - samen met ambitieuze collega-ondernemers uit de regio - inspiratie, inzichten en internationale contacten opdoen voor het verder groeien van hun bedrijf (en daarmee ook de werkgelegenheid in de regio verder stimuleren). 

Programma
Het programma was afgestemd op de thema's die voor de regio Zwolle relevant zijn, als ook de wensen van de individuele deelnemers. We maakten kennis met verschillende soorten bedrijven (van een handelsbedrijf in noten en gezonde snacks, tot Etsy en het Nederlandse FleuraMetz. In Boston werd Harvard bezocht als ook het Cambridge Innovation Center. 

Resultaat
De groep heeft een goed beeld gekregen van de ontwikkelingen, business cultuur en kansen in beide landen. Bovendien was de reis een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en het onderlinge netwerk verder te versterken. Ook hebben de deelnemers relevante relaties ontmoet om samenwerkingen verder mee vorm te geven.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN