Directeuren Facilitair Bedrijf - Dublin

april 2017

In april 2017 bezochten de facilitair directeuren Dublin om kennis op te doen over facilitaire ontwikkelingen bij andere universiteiten als ook het bedrijfsleven. 

Waarom Dublin?
Dublin is de hoofdstad van Ierland en het grootste economische centrum met een concentratie van organisaties op het gebied van onderwijs, onderzoek en technologie. Bedrijven als Google, Facebook en Amazon hebben zich de afgelopen jaren gevestigd in Dublin. Inmiddels is er een krachtig startup ecosysteem ontstaan, bekend onder de naam Silicon Docks, met een mix van private incubators, krachtige overheidsinitiatieven, financiers, dienstverleners, onderwijsinstellingen en grote bedrijven.

Waarom een werkmissie?
Door middel van de werkmissie doen de directeuren nieuwe kennis op door naar andere goede voorbeelden te kijken. Bovendien is de werkmissie een middel om als directeuren onderling kennis uit te wisselen over uitdagingen waar ze zich allemaal voor gesteld zien.

Programma
Tijdens het programma hadden de directeuren afspraken met hun counterparts op het indrukwekkende Trinity College, Dublin City University en de Dublin Institute of Technology. Ook werd inspiratie opgedaan over facilitaire zaken door een bezoek aan Google. 

Resultaat
De delegatie heeft inzicht gekregen in ontwikkelingen op facilitair gebied en daarmee samenhangende onderwerpen. Ook was het zeer waardevol om als delegatie onderling kennis en ervaringen uit te wisselen over de facilitaire uitdagingen en successen op ieders instelling.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN