Rabobank Twente Oost - Silicon Valley

oktober 2016

Van generatie op generatie! Rabobank Twente Oost neemt haar groot zakelijke (familie) ondernemers mee op reis naar Silicon Valley om ze te inspireren over zaken als verdere groei van hun (familie) bedrijf, ondernemerschap en technologische ontwikkelingen. 

Waarom Silicon Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. Er starten relatief veel meer bedrijven dan in Nederland en bovendien groeien er veel meer door tot een succesvol (groot) bedrijf. Dat heeft te maken met een combinatie van factoren zoals leiderschap, falen zien als leermoment en een krachtig ecosysteem van kennisinstellingen, MKB en grote gevestigde bedrijven, financiers en incubators, die allemaal samenwerken aan nieuwe groei en innovatie. 

Waarom een inspiratiereis?
De wereld verandert momenteel zo snel, dat je als bedrijf onmogelijk bij kunt blijven als je alleen je blik intern gericht hebt. Naar buiten kijken, nieuwe inzichten en ideeën opdoen, ervaringen uitwisselen met collega-ondernemers uit andere bedrijven en regio's in de wereld: onmisbare zaken als je wilt begrijpen welke impact ontwikkelingen gaan hebben op jouw bedrijf en markt.

Programma
We hebben een groot aantal experts ontmoet en bedrijven bezocht. Grote namen als Google, Yahoo en Tesla, maar ook een debat bijgewoond een week voor de verkiezingen, deelgenomen aan een interactieve workshop, een adviseur van de fortune 500 klanten, een angel investor, een incubator, ervaringen uitgewisseld met innovatie experts, Stanford University bezocht en een college van een hoogleraar gehad. Daarnaast heeft de group een bezoek gebracht aan een winery en veel verschillende auto's gezien. Boys will be boys ;-)

Resultaat
Ondernemers en ondernemende 2 generaties familie bedrijven hebben inspiratie en inzichten opgedaan voor het verder groeien van hun bedrijf. Daarnaast hebben ze hun netwerk van collega-ondernemers in Nederland vergroot, wat ook weer tot nieuwe samenwerkingen in Nederland heeft geleid. 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN