Vice-Voorzitters Universiteiten - Milaan en Turijn

februari 2015

Van 15 t/m 19 februari maakten de vice-voorzitters van Nederlandse Universiteiten een werkbezoek aan diverse universiteiten en bedrijven in Noord-Italie

Waarom Milaan en Turijn? 
Milaan en Turijn vormen een innovatieve regio in Noord-Italië met een aantal topuniversiteiten en science parken. Zo zijn o.a. Politecnico di Milano, Universita Degli Studi Di Milano, Politecnico di Torino, en L'Universita di Torino in deze regio gevestigd.

Waarom een werkmissie?
De vice-voorzitters zijn binnen het college van bestuur van universiteiten verantwoordelijk voor o.a. de financiën, bedrijfsvoering, HRM, ICT en huisvesting van universiteiten. De werkmissie is een middel om inspiratie, kennis en contacten op te doen over deze thema's in Italië en tevens onderling uitdagingen en best practices uit te wisselen. 

Programma
VoyEdge heeft een programma georganiseerd met bezoeken aan diverse universiteiten en een aantal andere interessante organisaties zoals het San Raffaele Hospital (grootste en belangrijkste private onderzoekscentrum van Italië op het gebied van biochemie), Fiat Research Center en het opleidingsinstituut van de Verenigde Naties.

Resultaat
De vice-voorzitters hebben waardevolle discussies kunnen voeren met hun internationale counterparts en partners in Italië over onderwerpen als governance, financiering, samenwerking met het bedrijfsleven, online education en andere bedrijfsvoeringsaspecten. Ook hebben ze met elkaar door kunnen praten over deze thema's, zodat nieuwe inzichten zijn ontstaan.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN