Human Resource Directeuren Universiteiten - London

september 2015

Van 23 t/m 25 september hebben de HR directeuren aangesloten bij de VNSU ervaring opgedaan van de manier waarop top universiteiten in Londen omgaan met hun HR en postdoc beleid

Waarom Londen?
Deze wereldstad is de thuisbasis van enkele topuniversiteiten, zoals Imperial College Londen (2e plaats wereldwijd op de QS ranking), University College London (5e in de wereld) en King's College London (16e in de wereld). Naast het feit dat de kwaliteit van deze universiteiten zo goed beoordeeld wordt, zijn de Engelse universiteiten al verder als het gaat om het postdoc beleid. Het verder vormgeven van dit beleid is een belangrijk thema's voor de deelnemers. 

Waarom een werkmissie?
Door middel van de werkmissie kunnen de HR directeuren en VNSU leren van de manier waarop top universiteiten in Londen omgaan met hun HR en postdoc beleid. Bovendien is de werkmissie een middel om als directeuren onderling kennis uit te wisselen over vergelijkbare uitdagingen.

Programma
Het programma startte met een bezoek aan Vitea, de organisatie die in de UK de ontwikkeling van het potentieel van onderzoekers stimuleert. Vervolgens waren er sessies bij UCL en Imperial College. Naast ontmoetingem met de Londense collega's, vonden er ook gesprekken plaats met Londense Postdoc's, om zo ook direct ervaringen op te halen.

Resultaat 
De HR-directeuren hebben concrete handvatten gekregen om het Postdoc-beleid in Nederland en voor de eigen instelling verder vorm te geven. Bovendien was het erg waardevol om als collega-directeuren onderling kennis uit te wisselen. 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN