Scale-up Experience - London

oktober 2015

Van 14 t/m 17 oktober hebben ondernemers deelgenomen aan deze Scale-up Experience naar Europa's meest succesvolle tech ecosysteem: London

Waarom London?
Londen is Europa's meest succesvolle tech ecosysteem met een goed ontwikkelde infrastructuur voor kapitaal, veel talent en ondersteunende netwerken. Vooral in Oost-Londen ontwikkelt zich een levendige high-tech scene (o.a. op het gebied van fintech, ad tech, health tech en data tech). Bekende succesvolle startups uit Londen zijn o.a. Mind Candy, Wonga, Just Eat en Tweetdeck. En ook de frontrunners uit Silicon Valley vestigden zich de afgelopen jaren in Londen: Google Campus, Amazon, Cisco, Facebook en Microsoft. De overheid zet deze ontwikkeling kracht bij met de invoering van belastingvoordelen voor investeerders en visa's voor buitenlandse ondernemers (Tech City strategie). Daarnaast is de UK de op twee na grootste economie van de EU, en vanuit dat oogpunt een interessante markt.

Waarom de London Scale-up Experience?
De reis biedt ondernemers zicht op mogelijke kansen in de Engelse markt. Door bezoeken aan innovatieve bedrijven geeft het programma ook inzicht in acutele (technologische) ontwikkelingen), nieuwe business modelllen en allerlei business management aspecten die van belang zijn bij snelgroeiende bedrijven. Tot slot is de reis een ideale manier om gelijkgestemde Nederlandse ondernemers te leren kennen, die ook vaak na thuiskomst een belangrijk netwerk blijven vormen.

Programma
In Londen hebben de deelnemers kennisgemaakt met diverse spelers in het tech ecosysteem als ook een aantal inhoudelijke thema's die van belang zijn bij de groei van je bedrijf. Hoogtepunten waren sessie met Innocent Drinks, Google, Signkick, Unilever Foundry en een inhoudelijke sessie over design thinking.

Resultaat
De reis heeft deelnemers inspiratie en inzichten opgeleverd t.a.v. een aantal thema's die relevant zijn voor de groei van hun bedrijven (cultuur, marketing, design, leiderschap). Ook zijn waardevolle contacten gelegd, zowel in Londen als tussen de reisgenoten onderling

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN