Rabobank Noord en West Twente - Londen

oktober 2016

Een reis over ontwikkelingen op de financiële markten en gevolgen van de brexit.

Waarom Londen?
Deze stad is wereldwijd één van de belangrijkste financiële centra, met een hoge concentratie banken en andere financiële instellingen, en niet onbelangrijk een gunstig investeringsklimaat. Maar ook de geografische positie, als ‘handelshub’ tussen oost en west, draagt bij aan Londen's vooraanstaande positie in de mondiale financiële wereld. In Londen bevindt zich de Londen Stock Exchange, de meest internationale en grootste effectenbeurs van Europa. “The City of London” is de thuisbasis van beurzen, banken, handelaren, pensioenfondsen, private equity bedrijven en verzekeringsbedrijven. Een tweede financieel centrum heeft zich ontwikkeld in het Oosten van Londen, het “Canary Wharf” district.

Daarnaast is Londen Europa’s belangrijkste technologie hub. Londen heeft een goed fintech ecosysteem ontwikkeld met startups, stimuleringsmaatregelen van de overheid, publiek-private netwerken, talent en een sterke community. Londen is de thuisbasis van financiële en technologische marktleiders. Het volume van het aantal fintech deals is van 2008 t/m 2015 gestegen met 74 %. Vervolgens wordt 40 % van alle VC investeringen (totaal £75m) in Londen in fintech gedaan. 

Waarom deze inspiratiereis?
Rabobank Noord West Twente heeft deze reis speciaal laten ontwikkelen voor haar beleggende klanten. Op deze manier konden zij kennis opdoen over financiële ontwikkelingen en ook onderling ervaringen uitwisselen. 

Programma
Tijdens het programma hebben we ontmoetingen gehad met Rabobank International en met het grote fondshuis Blackrock. Ook hebben we twee fintech startups ontmoet om een beter beeld te krijgen van innovatie in de financiële sector. Natuurlijk kon een rondleiding in de City niet ontbreken, waar we meer inzicht hebben gekregen in het ontstaan van deze financiële hub en de betekenis van instituten als de Bank of England en de London Stock Exchange. 

Resultaat
Deelnemers hebben inzicht gekregen in financiële ontwikkelingen, de toepassing van big data binnen de financiële sector en innovatie. Ook hebben deelnemers hun netwerk in het Twentse verder kunnen verstevigen. 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN