Rabobank Noord en West Twente - Krakau

december 2015

Van 30 november t/m 3 december ging de Rabobank Noord en West Twente samen met haar (groot)zakelijke klanten en relaties naar Krakau

Waarom Krakau?
Rabobank Noord- en West Twente's interesse ging uit naar Polen vanwege de enorme groei die daar de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Daarnaast zijn al diverse ondernemers uit de regio Twente actief in Polen, of benieuwd naar wat de regio hen zou kunnen brengen. Krakau is de tweede grootste stad van Polen. Krakau is de enige Europese stad in de "top 100 Outsourcing destinations". Krakau is het vierde grootste productie centrum in Polen, met een groot aandeel in staal, tabak en farmacie. De stad komt op de tweede plaats na Warschau als het gaat om de dienstensector. Verder is Krakau de voornaamste toeristische bestemming in Polen en de thuisbasis van 6 banken, 15 grote hoger onderwijs instellingen en vele ondersteunende dienstverleners. Ook 2 van de 3 grootste internet portals zijn in Krakau gevestigd, als ook vooraanstaande software bedrijven.

Waarom een Inspiratiereis?
Rabobank Noord en West vindt het belangrijk een regionale rol te spelen en verbindingen te leggen binnen de regio. Daarom initieert zij jaarlijks zakelijke inspiratiereizen voor haar (groot)zakelijke klanten en relaties. Op deze manier kunnen de ondernemers - samen met ambitieuze collega-ondernemers uit de regio - inspiratie, inzichten en internationale contacten opdoen voor het verder groeien van hun bedrijf.

Programma
Het programma was afgestemd op de wensen van de groep als geheel als ook de wensen van de individuele deelnemers. Zo hebben we een groot Amerikaanse bedrijf als Cisco bezocht, het shared service center van Heineken, maar tevens 2 grote stedelijke ontwikkelingsprojecten, een incubator met pitches van startups, en een uitgebreide ontmoeting met een zeer succesvolle Nederlandse ondernemer. Daarnaast heeft de groep een bezoek aan Auschwitz en Birkenau gebracht.

Resultaat
De groep heeft een goed beeld gekregen van de ontwikkelingen, business cultuur en mogelijke kansen in Polen. Bovendien was de reis een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en het onderlinge netwerk verder te versterken, en hebben enkele ondernemers concrete contacten op gedaan voor verdere business in Polen.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN