Innovation Experience Israël

NOVEMBER 2020

Doe van 21 t/m 27 november 2020 met collega-ondernemers inspiratie, inzichten en contacten op in het land van uitersten: Israël. Wat speelt er in dit land, hoe gaat het met de Israëliërs en wat is de plek van Israël in de wereldeconomie?

Voor wie?
Bent u ondernemer en heeft u een succesvol bedrijf van minimaal 10 medewerkers en een brede interesse in economische, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen wereldwijd? Dan is deelname aan deze inspiratiereis naar Israël een unieke manier om samen met gelijkgestemde ondernemers inspiratie, energie, inzichten en contacten op te doen: een week werken aan uw bedrijf in plaats van in uw bedrijf, mede door het kunnen sparren over de opgedane inzichten en de uitdagingen in uw bedrijf met uw collega ondernemer.

Programma
Israël staat in de wereld bekend als een plek waar veel nieuwe technologie wordt ontwikkeld (mede afkomstig uit de militaire sector). Het jonge land heeft een droog klimaat, weinig natuurlijke bronnen en een gespannen veiligheidssituatie. Juist van deze beperkingen is een impuls uitgegaan, die geleid heeft tot een maatschappij waarin innovatie en ondernemerschap een belangrijke plek innemen. We gaan een kleine week kennismaken met innovatie, ondernemerschap en sociaal-economische ontwikkelingen in het sterk technologische Israël, als ook met de indrukwekkende cultuur en natuur. Israël heeft een bloeiende high-tech sector en sterke academische research organisaties. Kansrijke sectoren in Israël zijn energie (aardgas en duurzame energie), ICT met daarin een grote rol voor cyber security, infrastructuur, food & agri en gezondheid & life sciences. Israël zoekt ook actief de samenwerking op met andere landen in de wereld als het gaat om verdere ontwikkeling van haar technologieën. Hoewel de sector enkele jaren geleden een kleine inzinking heeft gehad, is zij sinds 2014 weer hard aan het groeien. 

Hoe wordt ondernemerschap aangemoedigd in Israël en welke kansen kan dit bieden voor u als ondernemer in Nederland? Wat voor impact heeft het Israëlisch-Palestijnse conflict op de economie? Hoe zetten ondernemers en bedrijven in Israël zich op de kaart en hoe passen zij zich aan, aan de steeds sneller veranderende wereld en mondiale ontwikkelingen? Israël wordt ook wel het Silicon Wadi genoemd vanwege de sterke concentratie hightech bedrijven - de op één na grootste in de wereld. Het is een afgeleide van Silicon Valley waar Wadi in het Arabisch staat voor vallei. Jonge mensen netwerken dag in, dag uit en allemaal hopen ze op een lucratieve buy-out door één van de grote namen. Dat is de Israëlische variant van de American dream.

Wij hebben een concept programma ontwikkeld dat u bij ons kunt opvragen om u een eerste idee te geven. Tegelijkertijd maken wij altijd een maatwerk programma op basis van intakegesprekken met de deelnemers en stemmen het programma zo verder af op de groep.

Geïnteresseerd?
Heeft u interesse of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Ester van Wylick op 06 4670 6998, via e-mail op info@voyedge.nl of via het contactformulier op onze website. Indien u al besloten heeft, kunt u zich middels het formulier hieronder meteen inschrijven.
 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN