HRNU - Brussel

MAART 2019

Met HR-directeuren op studiereis naar Brussel om kennis op te doen over ontwikkelingen op het gebied van HR.

Eind maart 2019 ging de HRNU naar Brussel om inzichten en kennis op te doen over actuele ontwikkelingen op het gebied van HR vraagstukken van de Nederlandse universiteiten. 

Waarom Brussel?
Brussel is het politieke hart van de EU en is interessant als het gaat om het Europese onderzoeks- en onderwijsbeleid (o.a. Horizon 2020). Brussel is tevens de thuisbasis van een aantal interessante universiteiten, zoals de Vrije Universiteit van Brussel (onder Vlaams beleid, QS ranking 188) en de Université libre de Bruxelles (onder Waals beleid, QS ranking 239). Op circa 40 minuten rijden ligt ook de prestigieuze Universiteit van Leuven (QS-ranking 81, tevens lid van LERU).

Waarom een studiereis?
De studiereis naar Brussel is een ideale manier om te helpen bij de verdere ontwikkeling en groei van de betreffende thema's. Verder is er ruimte om de samenwerking binnen de Nederlandse universiteiten verder te versterken.  

Programma
Het programma was afgestemd op de wensen van de groep als geheel als ook de wensen van de individuele deelnemers. Zo hebben we een bezoek gebracht aan verschillende universiteiten, het Europees Parlement en zijn er verschillende inzichten opgedaan binnen de Europese ontwikkelingen m.b.t. de universiteiten.

Resultaat
De groep heeft een goed beeld gekregen van de ontwikkelingen binnen de gevraagde thema's in Brussel. Bovendien was de reis een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en het onderlinge netwerk verder te versterken.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN