Directeuren Facilitair Bedrijf - Londen

September 2018

Facilitair directeuren van de Nederlandse universiteiten reisden af naar Londen om te leren over digitale transformatie rondom facilitaire zaken in het hoger onderwijs.      

Waarom Londen?
Londen is niet alleen de thuisbasis van vooraanstaande universiteiten (o.a. Imperial College, University College, King’s College), het is ook de stad waar veel grote technologie bedrijven hun (Europese) hoofdkantoor hebben gevestigd, waar de grote adviesbureaus en experts hun kantoor voeren en waar veel innovatieve startups actief zijn. Daarnaast zijn er in deze bruisende stad veel organisaties te vinden in andere sectoren die met vergelijkbare thema’s bezig zijn.

Waarom een inspiratiereis?
Facilitair Directeuren uit het hogere onderwijs kunnen in Londen kennis opdoen binnen de universiteiten, in het bedrijfsleven en bij andere organisaties over diverse snelle technologie ontwikkelingen relaterend aan trends op het gebied van jongeren, trends in het onderwijs, trends in smart tools, augmented reality, horeca, behavioral science, data science, duurzaamheid, marketing en communicatie.

Programma
We hebben bij diverse bedrijven gekeken hoe zij het proces van digitalisering implementeren en hoe ze daarmee hun bedrijf anders inrichten. Thema's die daarbij voorbij zijn gekomen zijn service & deisgn, AI, VR en AR technologieen SaaS (Software as a Service). Daarnaast hebben we ook bij organisaties gekeken in relatie tot de thema's human behavior en behavioral science en trendwatching. Ook hebben we Here East bezocht, een platform dat business, technologie, media, educatie en data samenbrengt in de zoektocht naar innovatie. Ze geven thuis aan start-ups en hebben reeds gevestigde namen (bedrijven) die momenteel in het pand huisvesten. Tevens hebben we University College Londen bezocht in relatie tot ontwikkelingen op het gebied van Facility Management.

Resultaat
Facilitair Directeuren van de Nederlandse universiteiten hebben kennis opgedaan over relevante ontwikkelingen in het hoger onderwijs en bij organisaties buiten het onderwijs en het bedrijfsleven in Londen.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN