Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland - Japan

september 2018

In september 2018 brachten ondernemers verbonden aan Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland een bezoek aan het land van de rijzende zon.

Waarom Japan?
Japan biedt een bijzondere mix van moderne technologie, traditie en nieuwe subculturen. Het is het land van sake, sushi en sumoworstelaars, maar ook het land van metropolen, moderne technologie en robots. In Japan kun je kennis en inspiratie opdoen over managementfilosifieen zoals Kaizen en leer je wat Japanners verstaan onder dienstverlening. De groepsgerichte cultuur met veel aandacht voor respect, hiërarchie en consensus, is een eye-opener gelet op onze cultuur waarin individualisme, creativiteit en assertiviteit veel belangrijker zijn. 

Waarom een inspiratiereis?
Rabobank Noordwest Friesland wil ondernemers in haar regio helpen bij het realiseren van hun ambities. Niet alleen als bankier, maar ook als betrokken partner bij de economische groei, welvaart en welzijn in de regio. Op deze manier kunnen de ondernemers - samen met ambitieuze collega-ondernemers uit de regio - inspiratie, inzichten en internationale contacten opdoen voor het verder groeien van hun bedrijf (en daarmee ook de werkgelegenheid in de regio verder stimuleren). 

Programma
Tijdens de week in Japan werd ingezoomd op innovatie, management methodes en mindset in Japan. Er werden bezoeken gebracht aan grote autofabrikanten, een universiteit, er was een workshop over continu verbeteren. Daarnaast was de week een uitgelezen mogelijkheid voor de ondernemers onderling om ervaringen uit te wisselen over de ontwikkeling van hun eigen bedrijven en de cultuur van Japan te proeven. 

Resultaat
De groep heeft een goed beeld gekregen van de ontwikkelingen, business cultuur en kansen in Japan.  Bovendien was de reis een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en het onderlinge netwerk verder te versterken. 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN