SHV Global IT - Silicon Valley

MAART 2018

De eerste week van april gingen de CIO's van de diverse businesses binnen SHV Holdings nieuwe inzichten en kennis opdoen rondom digitale transformatie in Silicon Valley.

Waarom Silion Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. Er starten relatief veel meer bedrijven dan in Nederland en bovendien groeien er veel meer door tot een succesvol (groot) bedrijf. Dat heeft te maken met een combinatie van factoren zoals leiderschap, falen zien als leermoment en een krachtig ecosysteem van kennisinstellingen, MKB en grote gevestigde bedrijven, financiers en incubators, die allemaal samenwerken aan nieuwe groei en innovatie.

Waarom een inspiratiereis?
SHV wil een intensievere samenwerking bewerkstelligen tussen de CIO's / IT organisaties van haar verschillende bedrijfsoperaties, zodat ze ervaringen kunnen delen, strategiën kunnen opzetten en veranderingen en transformaties op IT gebied gezamenlijk kunnen communiceren en uitdragen.

Programma
Het programma bevatte afspraken binnen verschillende bedrijven ver ontwikkeld in informatie technologie, met onderwerpen zoals IoT, Smart Industry, (agile) software development, cyber security, machine learning en blockchain. Tevens kwamen de onderwerpen bedrijfsinnovatie en de veranderende rol van CIO's aan bod. Ook werd een incubator en start-up bezocht.

Resultaat
De delegatie heeft inzicht gekregen in de huidige ontwikkelingen op het gebied van informatie technologie. Tot slot was het zeer waardevol om als delegatie onderling kennis en ervaringen uit te wisselen.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN