Rabobank Centraal Twente - Silicon Valley

Oktober 2017

Rabobank Centraal Twente reisde naar Silicon Valley om inzichten en kennis op te doen over ondernemerschap, bedrijfsgroei en innovatie. 

Waarom Silicon Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. De grote technologie bedrijven van de wereld hebben hun hoofdkantoren en research centra in Silicon Valley en de regio herbergt top universiteiten zoals Stanford University en de California Institute of Technology (CalTech). Wat Silicon Valley zo succesvol maakt, is dat niet alleen veel technologische innovatie hier vandaan komt, maar dat de bedrijven en kennisinstellingen tevens in staat zijn deze nieuwste technologie ontwikkelingen te vertalen naar bedrijven en nieuwe business modellen. Mede door deze actieve toepassing komen veel ontwikkelingen in bepaalde markten ook uit deze regio. Kennisinstellingen, grote gevestigde bedrijven, MKB bedrijven, start-ups, venture capitalists, angel investors, incubators, advocaten en juristen; zij werken allemaal samen aan innovaties en groei. Een week kennismaken met deze inspirerende en innovatieve bedrijven, organisaties en personen leidt onverminderd tot nieuwe inzichten en inspiratie. 

Waarom een inspiratiereis?
De Rabobank wil een betrokken partner zijn voor haar klanten en een stimulerende rol spelen bij de economische ontwikkeling in de regio. De Inspiratiereis naar Silicon Valley is een ideale manier om haar klanten te helpen bij de verdere groei van hun bedrijven. 

Programma
Na een introductie in het ecosysteem van Silicon Valley volgde een afspraak bij Google over innovatie en HR strategieën. Andere onderwerpen die centraal stonden tijdens de afspraken waren onder andere nieuwe business modellen, innovatie strategieën en leiderschapsstijlen. We hebben college gevolgd op Stanford University, diverse ondernemers gesproken die hun verhalen gedeeld hebben en enkele zeer snel groeiende startups bezocht. 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN