Scrum Company - Silicon Valley

Oktober 2017

In oktober 2017 bezocht Scrum Company Silicon Valley om inspiratie en kennis op te doen in de geboorteplaats van agile. 

Waarom Silicon Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. De grote technologie bedrijven van de wereld hebben hun hoofdkantoren en research centra in Silicon Valley en de regio herbergt top universiteiten zoals Stanford University. 

Wat Silicon Valley zo succesvol maakt, is dat niet alleen veel technologische innovatie hier vandaan komt, maar dat de bedrijven en kennisinstellingen tevens in staat zijn deze nieuwste technologie ontwikkelingen te vertalen naar bedrijven en nieuwe business modellen. Mede door deze actieve toepassing komen veel ontwikkelingen in bepaalde markten ook uit deze regio.

Silicon Valley is vanzelfsprekend ook een plek waar veel volgens de scrum en agile principes gewerkt wordt. En dat geldt niet alleen voor de IT bedrijven. Uit een onderzoek van Accenture Institute for High Performance blijkt dat deze manier van werken ook afstraalt op andere bedrijven gevestigd in de Valley.

Waarom een inspiratiereis?
Scrum Company vindt het belangrijk om met het snelgroeiende team inspiratie en kennis op te doen over nieuwe ontwikkelingen en toepassingen van agile. Ook is het doel dat de nieuwe inzichten worden omgezet in nieuwe proposities voor klanten. En vanzelfsprekend is teambuiliding van belang.

Programma
Tijdens het programma is het team ondergedompeld in bedrijven die vooroplopen op het gebied van Agile, zoals GitHub, Google en Salesforce. Daarnaast werd door een professor van Berkeley ingegaan op trends en technologie die werken gaan beïnvloeden. Ook keken we naar consultancy trends in Silicon Valley. En er was tijd om onder het genot van een wijntje in de Santa Cruz bergen, alle inzichten met elkaar verder te verdiepen. 

Resultaat
De reis naar Silicon Valley leverde inzichten en ideeën voor nieuwe proposities op. Ook gaf het een impuls aan de teambuilding. Lees meer over de reis van Scrum Company in hun blogs:

 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN