Tilburg University - Helsinki

mei 2017

De directeuren van Tilburg University reisden naar Helsinki om te leren van recente ontwikkelingen en best practices in het hoger onderwijs in Finland. 

De deelnemers hadden ontmoetingen op zowel de Universiteit van Helsinki als Aalto Universiteit in Espoo. De inhoud van de reis was afgestemd op een aantal actuele thema's bij Tilburg University, zoals innovatie in onderwijs, campusontwikkeling, het stimuleren van ondernemerschap en samenwerking tussen facultateiten en ondersteunende afdelingen.

Een zeer inspirerende best practice op de Universiteit van Helsinki was de "Teachers' Academy", een vooraanstaand netwerk met professoren die excellent onderwijs geven en worden beloond en gestimuleerd om hun vaardigheden (en die van hun collega's) verder te ontwikkelen.

Op Aalto Universiteit hadden we het geluk dat we de Aalto Design Factory bezochten net voor de oplevering en eindbeoordeling van een aantal innovaties door studenten, zodat we een aantal pitches en producten konden aanschouwen. Ook de discussie met de verantwoordelijke voor de campus ontwikkeling op Aalto Universiteit was zeer interessant omdat Tilburg University vergelijkbare kansen en uitdagingen in haar campusontwikkling heeft. 

 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN