Inspiration for Growth 2018 - Silicon Valley

april 2018

In de tweede week van april zijn collega ondernemers inspiratie, energie, inzichten en contacten op gaan doen in Silicon Valley over nieuwe technologie ontwikkelingen en het verder laten groeien van hun bedrijf. Ze hebben een kijkje genomen in de toekomst van de wereld, en naar die van hun eigen onderneming.

Waarom Silion Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. Er starten relatief veel meer bedrijven dan in Nederland en bovendien groeien er veel meer door tot een succesvol (groot) bedrijf. Dat heeft te maken met een combinatie van factoren zoals leiderschap, falen zien als leermoment en een krachtig ecosysteem van kennisinstellingen, MKB en grote gevestigde bedrijven, financiers en incubators, die allemaal samenwerken aan nieuwe groei en innovatie.

Waarom een inspiratiereis?
Ondernemers doen inspiratie, energie, inzichten en contacten op in Silicon Valley over nieuwe technologie ontwikkelingen en het verder laten groeien van hun eigen bedrijf. Tevens kunnen ze ervaringen delen met collega ondernemers, samen reflecteren over de verkregen informatie en ideeën uitdragen in hun bedrijf.

Programma
Het programma bevatte afspraken binnen verschillende bedrijven en start-ups met onderwerpen zoals een introductie in het Silicon Valley eco-systeem, venture capital en investeringsklimaat, toekomstige (verwachte) trends in technologie en een kijkje in grote en kleine bedrijven met inzicht op ondernemen en uitdagingen.

Resultaat
De ondernemers hebben inzicht gekregen in de huidige ontwikkelingen op het gebied van informatie technologie, ondernemen en bedrijfsvoering. Tot slot was het zeer waardevol om als ondernemers onderling kennis te maken, samen te reflecteren en ervaringen uit te wisselen.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN