Stichting Fris - München

Met 35 nieuwe media, internet en ICT ondernemers en vertegenwoordigers van kennisinstellingen en gemeente Enschede reisden we af naar München en de Munich Creative Business Week. Dit is de 5e maal dat we deze jaarlijkse reis voor Stiching Fris organiseerden.

Waarom München?
München is de hoofdstad van Beieren en met 1.4 miljoen inwoners de derde stad van het land. München is de rijkste stad van Duitsland. Het zuiden van Duitsland is goed voor 40% van de hele Duitse economie. De economie is vooral gericht op technische en elektronische industrie. Daarnaast is de autoindustrie in München erg groot (o.a. BMW) en is de toeristische sector belangrijk voor het gebied. Daarnaast staat München bekend om haar goede universiteiten en onderzoeksinstituten (Frauhofer, Max-Planck instituut). München heeft een grote creatieve industrie en tijdens de week van ons bezoek vond de Munich Creative Business Week plaats.

Waarom een inspiratiereis?
Duitsland vormt zonder meer een interessante markt voor Twentse ondernemers en organisaties. Daarnaast vormt de reis een ideale manier om de banden tussen de Twentse ondernemers, kennisinstellingen en overheid onderling te versterken en daarmee kennisdeling, innovatie en economische groei te bevorderen.

Programma
Stichting Fris bezocht verschillende bedrijven gericht op de media en creatieve industrie. Verder stonden er grote namen op het programma zoals BMW en werd er een verdieping gemaakt in het onderwerp hoe zaken te doen in Duitsland. Ook werden evenementen van de Munich Creative Business Week bezocht. 

Resultaat
De bedrijven, cultuur- en onderwijsinstellingen en gemeente hebben inspiratie opgedaan over nieuwe ontwikkelingen op het gebied media, creatie, cultuur en technologie. Tijdens de drie dagen zijn ook contacten gelegd met bedrijven en instellingen in München. Naast deze contacten over de grenzen heen, zijn ook de onderlinge contacten binnen de groep versterkt waardoor er nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan tussen de organisaties uit Twente.

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN