Enterprise IT goes Digital Silicon Valley

MEI 2017

Een inspiratiereis met C-level niveau deelnemers van verschillende bedrijven en publieke organisaties met als thema: “Enterprise-IT goes digital”.

Waarom Silicon Valley?
Silicon Valley weet zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden met nieuwe bedrijven, nieuwe business modellen en baanbrekende technologieën. De grote technologie bedrijven van de wereld hebben hun hoofdkantoren en research centra in Silicon Valley en de regio herbergt top universiteiten zoals Stanford University. Wat Silicon Valley zo succesvol maakt, is dat niet alleen veel technologische innovatie hier vandaan komt, maar dat de bedrijven en kennisinstellingen tevens in staat zijn deze nieuwste technologie ontwikkelingen te vertalen naar bedrijven en nieuwe business modellen. Mede door deze actieve toepassing komen veel ontwikkelingen in bepaalde markten ook uit deze regio. Kennisinstellingen, grote gevestigde bedrijven, MKB bedrijven, start-ups, venture capitalists, angel investors, incubators, advocaten en juristen; zij werken allemaal samen aan innovaties en groei. Een week kennismaken met deze inspirerende en innovatieve bedrijven, organisaties en personen leidt onverminderd tot nieuwe inzichten en inspiratie. 

Waarom een inspiratiereis?
De reis richt zich op CIO’s en CDO’s (Chief Digital Officers) van bedrijven en publieke organisaties die door de (IT) ontwikkelingen “noodgedwongen” langzaam veranderen in technologie bedrijven. Er wordt aandacht geschonken aan thema’s zoals: digitale transformatie; innovatie en technologie specifieke onderwerpen zoals cyber security, data science en machine learning en blockchain. 

Programma
Het programma bestond uit een introductie in het eco-systeem van Silicon Valley. Het programma richtte zich met name en op verzoek van de deelnemers op de unsual suspects: dus eens niet naar de grote namen maar juist kennis opdoen bij de bedrijven die velen in Nederland nog niet kennen maar die voorop lopen in hun vakgebied. Er werden verschillende bezoeken gebracht aan bedrijven bv gericht op cyber security en data management platforms. Tevens is er veel aandacht besteed aan hoe innovatie en cultuur veranderingen te organiseren. Naast een inspirerend bezoek aan de bekende Stanford University werden er verschillende upcoming start-ups bezocht. Er zijn diverse contacten gelegd die de deelnemers na terugkomst in Nederland verder hebben opgevolgd ten behoeve van hun eigen organisaties.

 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN