GGD Investments - Berlijn

maart 2017

De ondernemers achter de participaties van GGD Investments, gaan gezamenlijk op innovatiereis naar Berlijn, waarbij ondernemerschap en verdere groei van de bedrijven centraal zullen staan.    

Waarom Berlijn?
Berlijn is een mooi voorbeeld van een stad en regio waarin het innovatie ecosysteem zich de laatste jaren snel ontwikkeld heeft. Zo heeft Berlijn een groeiende startup scene, enkele vooraanstaande onderzoeksinstituten en universiteiten en het grootste science- en technologie park van Duitsland, Adlershof. Bovendien verbindt Berlijn Oost- en West-Europa, is het Duitslands grootst “laboratorium” op het gebied van elektrische mobiliteit, en staat zij bekend als innovator op het gebied van openbaar vervoer. Op startup gebied wordt Berlijn steeds meer gezien als een belangrijke hub in Europa, en trekt zij zowel nationaal als internationaal steeds meer (startup) ondernemers aan.

Waarom een inspiratiereis?
GGD Investments wilde graag kennis en inspiratie bieden aan de deelnemers, dit zodat zij deze onderwerpen op individuele basis verder konden integreren voor verdere groei en ontwikkeling van hun bedrijven. Het overall thema voor deze reis was: Inspiration for Growth. Daarnaast was de insteek om directies de mogelijkheid te bieden elkaar beter te leren kennen en uitdagingen met elkaar te delen. 

Programma
Tijdens het programma vonden onder andere afspraken plaats gericht op de economische ontwikkeling in Duitsland, hoe zaken te doen in Duitsland en het Duitse zakelijke eco-systeem. Daarnaast werden de EUREF Campus en DFKI Research Center for Artificial Intelligence bezocht waar verschillende afspraken plaats vonden. Tevens hebben we enkele MKB bedrijven bezocht waarbij de ondernemer zijn ondernemerschapsverhaal heeft gedeeld.

 

TERUG NAAR BOVEN TERUG NAAR BOVEN